marți, 8 decembrie 2015

Mai bine mint si adevarul

Sunt multe moduri prin care introducem minciuna in vietile noastre, este demonstrat, ADEVARUL DOARE, dar cu minciuna nu avem nici o problema. De cele mai multe ori ne mintim singuri si asta ne poate da o satisfactie de moment dar la un moment dat devine un drog ce nu isi mai face efectul si vrem mai mult pentru a ajunge la aceeasi liniste de care aveam parte candva. Dar acel cuvant sau acea expresie poate da nastere la o adevarata catastrofa cand realizezi ca te izbeste un  train à grande vitesse (TGV)  .

http://cache.bzi.ro/cache/1/272/s560x316_minciuna.jpg

Dar minciuna nu o tinem doar pentru noi, o dam si la altii, doar asa, sa fie. E mai usor sa spui o minciuna; nu poti sti cum va reactiona persoana caruia ii spui un adevar si atunci mai bine minti. Am citit undeva ca frecventa cu care mint barbatii este direct proportionala cu gelozia femeii de langa el, desi regula se aplica si in cazul femeilor, ce rost are sa ramai langa o persoana pe care trebuie sa o minti mereu, nu pentru ca vrei, ci pentru ca asta a devenit o normalitate in acea relatie pentru a nu se supara partenerul de cuplu. 

http://www.romanialibera.ro/imagine/613x343/Top%2B10%2Bminciuni%2Bpe%2Bcare%2Ble%2Bspun%2Bb%25C3%2584%25C6%2592rba%25C3%2585%25C2%25A3ii%2Bca%2Bs%25C3%2584%25C6%2592%2Bse%2Bculce%2Bcu%2Btine_295716.jpg

Fiinta umana are obiceiul de asi complica existenta cu buna stiinta gandindu-se la ce vor spune altii daca vor afla adevarul si in acea clipa in mintea individului isi face loc minciuna. De ce ai minti in legatura cu persoana ta? Simplu, pentru ca societatea sa te perceapa altfel decat esti tu cu adevarat, pentru ca persoanele care intra in contact cu tine sa te perceapa asa cum ai vrea sa fii, pentru ca persoana de langa tine sa te iubeasca asa cum iti place tie. La un moment dat adevaratul tau EU va iesi la suprafata chiar daca minciuna ta sta bine merci in varful pomului, dar cand acel pom va cadea nici adevarul nu te va mai putea ajuta sa iesi din situatia in care te afli.

http://www.aegis.md/ah_userfiles/4.jpg

Mintim pentru ca vrem ceva de care nu vom avea parte niciodata,  pentru a imbunatati adevarul, pentru a crea o iluzie, pentru a schimba cteva detalii, pentru a omite unele intamplari, mintim!

http://turdetur.info/wp-content/uploads/2014/05/MINCINOS-MINCIUNI.jpg

De foarte multe ori suntem pusi in situatia de a minti si cu siguranta nu exista pe planeta om care nu a mintit niciodata, dar daca trebuie sa spui o minciuna atunci spune-o frumos, atat de frumos incat tu sa fii primul care o crede si uita adevarul!

Dar merita sa traim in umbra realitatii?